De geschiedenis van AvW-IJkopnames BV in het kort

De inschrijving
Op 1 Mei 1989 schreef dhr A. van Weelden (Adrie) zich in bij de Kamer van Koophandel te Dordrecht als eenmanszaak. De werkzaamheden bestonden toen uit het incidenteel meten van een scheepslading of het bepalen van het chloridegehalte van een lading zeezand.

Het eerste vaste personeel
De eerste twee jaar werden de metingen gedaan door dhr. van Weelden en dhr. Idzenga. In 1991 werd het eerste vaste personeel aangenomen omdat de werkzaamheden niet meer konden samengaan met het vaste werk van de heren Van Weelden en Idzenga.

Naam gewijzigd naar AVW-Ijkopnames B.V.
Na het onverwachte overlijden van dhr. Van Weelden op 11 december 1995 werd het bedrijf voortgezet door dhr. C. Idzenga als C. Idzenga h/o A van Weelden. Vanaf 29 December 2005 is de bedrijfsnaam gewijzigd in AVW-IJkopnames BV. Door de gestage groei van de werkzaamheden is het personeelsbestand in ruim 20 jaar gegroeid van 1 invalkracht tot 4 mensen in vaste dienst en 2 oproepkrachten.

De werkzaamheden zijn in de loop der tijd uitgegroeid tot een servicepakket voor al uw transport over water zoals het maken van ijkopnames , draft-surveys , beunmetingen , chloridebepalingen en controlewerkzaamheden. Door onze flexibele instelling kunnen wij u in heel Nederland van dienst zijn.

Via ons zusterbedrijf Weidz Transport BV (www.weidz.nl) kunnen wij ook agentschappen van zeeschepen voor u verzorgen in heel Nederland.